A műanyag már alapvető dolog

Manapság már szinte minden gyerek hallott az óvodában a környezetvédelem fontosságáról, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és az újrahasznosítás fontosságáról egyaránt. Egyre több háztartás fordít folyamatos figyelmet a szelektív gyűjtésre, annak is megfelelő formában történő tárolására és továbbítására, ami nagymértékben megkönnyíti az újrahasznosítás és újrafeldolgozás körét. Persze száz százalékos nem lesz egy háztartás sosem, még akkor sem, hogy ha kifejezetten ennek mentén intézi vásárlásait, de nagymértkében csökkenthető a háztartás által kibocsátott szemét mennyisége, ami fel sem fogjuk, hogy mekkora fontossággal bír manapság és hogy milyen nagy szerepe van az éghajlatváltozás megállításában és persze a környezet védelmében.

Egyre több oldalról derül azonban ki, hogy a papír és a műanyag újrahasznosítása és feldolgozása már alapvető dolog, újabb és újabb feladatok kerülnek elő a mindennapi életünket érintve. Az egyik ilyen például a használt sütőolaj kérdése. Egyre több helyről lehet hallani, hogy mekkora terhelést jelent a környezet számára az ilyen fajta hulladék természetbe engedése, sima szemétbe dobása. Pontosan emiatt egyre szélesebb körben igyekszünk mi is elterjeszteni a férjemmel a használt sütőolaj gyűjtő pontok lehetőségét, ahol például az eqka csapata is hihetetlen hatékony és gyors megoldást kínál a használt olajtól való környezettudatos és természetvédelmi szempontból is biztonságos megszabadulására.

Arra bátorítok mindenkit, hogy próbálja ki ezeket a használt olaj gyűjtőket, mert egyszerre gyors és kényelmes és környezettudatos. Így pedig egy újabb lépéssel közelebb lehetünk ahhoz, hogy a környezetünk élhető és amennyire lehet egészséges maradjon. Mi már családi szinten figyelünk erre és használjuk az Eqka nyújtotta lehetőségeket arra, hogy gyorsan és könnyedén, mégis biztonságos és környezettudatos módon tudjuk megoldani ezt a kérdéskört is, és napi rutin feladat lett, mint ahogy mondjuk a papír és a műanyag szelektív módon való gyűjtése.