Felújítás – de csodás!

Az építkezés igen megterhelő feladat, legyen az egészen kis javítás, vagy akár egy nagy felújítás egyaránt. Különösen igaz ez akkor, ha egy olyan épület felújításáról van szó, amiben a mindennapi élet is folyik a munkálatokkal párhuzamosan. Ezt én a saját bőrömön tapasztaltam, ugyanis az év elején a család arra a döntésre jutott, hogy elérkezett az ideje annak, hogy a fürdőszoba és a konyha teljes valójában megújuljon.

Azt hiszem, senki nem tudta pontosan, milyen megpróbáltatások várnak ránk több héten keresztül, amikorra befejeződnek a munkálatok.

A gondok azzal indultak, hogy meg kellett találnunk a legmegfelelőbb vállalkozót, aki tudja vállalni a bontást és az építést egyaránt. Ez több szempontból is nehéznek bizonyult. Ugyanis a jó szakemberrel nehezen lehetett időpontot találni, ami mindkettőnknek jó volt. Miután ezt megtaláltuk, elindultunk kiválasztani a mindenkinek tetsző burkolókat. Ez sem volt kis feladat, de megoldottuk.

A kipakolás következett, ami nagy logisztikát igényelt, hiszen be kellett dobozolni a konyhát, előszobát, és le kellett költöztetni az alaksorba. Ezek után elérkeztünk oda, hogy a hétköznapokban szükséges eszközöket csak nagyon nehezen találtuk meg, vagy egyáltalán nem.

Jöttek a mesterek, elindult a bontás. Ekkor már nagyon nehezen tűrtük a felfordulást, pedig a neheze még hátra volt. A por minden beborított, időnként a szobákba nem lehetett bejutni, mert a frissen burkolt felületre rálépni tilos volt.

A helyiségek kifestése után az asztalos beépítette a konyhabútort, megtörtént a fürdőszoba szerelvényezése, és végre visszaállt az eredeti rend.

A pakolás közben egy óvatlan mozdulatnál kiesett a kezemből az okos telefonom, a kijelzője ennek következtében meghibásodott.

A Xiaomi kijelző javítás szolgáltatását kellett igénybe vennem a hibás alkatrész javításához.